cultura Ede

Foto-expositie Sporten met een beperking in the picture

Veenendaler Anco van den Berg heeft door heel Nederland gereisd om sporters met een beperking op de gevoelige plaat te leggen. Een aantal foto’s uit deze collectie vormen de expositie Sporten met een beperking in the picture. Hierbij is te zien hoeveel plezier mensen met een beperking beleven aan het sporten zelf, aan het samen zijn en samen doen met anderen. De expositie zal ook voor slechtzienden toegankelijk zijn via een audiotour.

Sinds 2018 zit Anco in een rolstoel. Door zijn handicap is hij zich gaan richten op zijn passie: fotograferen. Als vrijwillige fotograaf is hij bij diverse Veenendaalse vrijwilligersorganisaties actief. Ook bij diverse (sport)evenementen is Anco als fotograaf aanwezig. “Het is mijn streven om de mensen, die ondanks hun handicap nog volop genieten van het sporten, in beeld brengen, zodat iedereen kan zien wat er op dat niveau allemaal mogelijk is ” aldus Anco.

Het is, mede door zijn handicap, ook niet eenvoudig om de plannen voor de expositie rond te krijgen. Om door heel Nederland gehandicapte sporters te kunnen fotograferen en de expositie in te richten, is Anco afhankelijk van de hulp van diverse vrijwilligers. Het VeenendaalFonds, MAAK, KF Hein en VSB fonds dragen ook bij om de expositie mogelijk te maken. “Er is veel interesse in de expositie waardoor de tentoonstelling door Nederland gaat reizen” vertelt Anco,“ De expositie laat bezoekers zien met hoeveel doorzettingsvermogen mensen met een beperking in het leven staan.”

Foto-expositie Sporten met een beperking in the picture
13-12-2022tot en met 22-01-2023
Cultura Ede
gratis toegang
inclusief audiotour voor slechtzienden