Foto Margo Veldhuizen

CULTUURFABRIEK – Ervaar hoe het is om te sporten met een beperking of probeer een nieuwe sport uit! Op zondagmiddag 19 maart zijn kan je bij De Cultuurfabriek in Veenendaal zelf sporten met een beperking. Deze activiteit sluit aan bij de foto-expositie: Sporten met een beperking in the picture te zien in de Kunstkubus.


Veenendaler Anco van den Berg heeft door heel Nederland gereisd om sporters met een beperking op de gevoelige plaat te leggen. De expositie laat zien met hoeveel doorzettingsvermogen mensen met een beperking in het leven staan. Op beeld is het plezier dat beleefd wordt aan het sporten zelf en aan het samen zijn met anderen prachtig vastgelegd. De expo is van 7 t/m 26 maart gratis te bewonderen in De Cultuurfabriek en is voor slechtzienden toegankelijk via een audiotour.

Kom zelf sporten met een beperking!

Sport zou inclusief en dus voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In Veenendaal hebben gelukkig al heel veel verenigingen hun sport toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. In samenwerking met Anco van den Berg, Sportservice en verschillende sportverenigingen in en om Veenendaal organiseert Bibliotheek Veenendaal een gratis sportfeest voor iedereen! Op zondag 19 maart tussen 14.00 – 16.00 kan je bij De Cultuurfabriek terecht voor dit sportieve evenement.

De middag wordt geopend door Martijn Beek, wethouder Sport van gemeente Veenendaal, en andere prominente personen in de (para)sport. Bezoekers kunnen zelf sporten uitproberen of naar demonstraties komen kijken. Sporten en verenigingen die deze middag aanwezig zijn: showdown voor mensen met een visuele beperking, para-badminton via Badminton Duovereniging Veenendaal, G- Korfbal via SKF, G team van VV-VRC, frame-voetbal via De Merino’s, G- Hockey, jazzballet via Argos en een presentatie door Veenendaler Jelle Threels van het Nederlands Dovenelftal (voetbal WK deelnemer).

Meer info over de foto-expositie en de sportmiddag: www.bibliotheekveenendaal.nl/expo-sporten-beperking.