Sporten met een beperking bij De Cultuurfabriek Veenendaal 6-3 \ 26-3-2023

Sporten met een beperking bij De Cultuurfabriek

VEENENDAAL Ervaar hoe het is om te sporten met een beperking of probeer een nieuwe sport uit. Bij De Cultuurfabriek in Veenendaal kan iedereen die dat wil zondagmiddag 19 maart zelf sporten met een beperking. Deze activiteit sluit aan bij de foto-expositie: ‘Sporten met een beperking in the picture’, te zien in de Kunstkubus.

Veenendaler Anco van den Berg heeft door heel Nederland gereisd om sporters met een beperking op de gevoelige plaat te leggen. De expositie laat zien met hoeveel doorzettingsvermogen mensen met een beperking in het leven staan. Op beeld is het plezier dat beleefd wordt aan het sporten zelf en aan het samen zijn met anderen prachtig vastgelegd. De expo is van 7 tot en met 26 maart gratis te bewonderen in De Cultuurfabriek en is voor slechtzienden toegankelijk via een audiotour.

SPORTFEEST VOOR IEDEREEN

Sport zou inclusief en dus voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In Veenendaal hebben al heel veel verenigingen hun sport toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. In samenwerking met Anco van den Berg, Sportservice Veenendaal en verschillende sportverenigingen in en om Veenendaal houdt Bibliotheek Veenendaal een gratis sportfeest voor iedereen. Op zondag 19 maart tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen belangstellenden bij De Cultuurfabriek terecht voor dit sportieve evenement.

(de tekst gaat onder de foto verder)

Veenendaler Anco van den Berg heeft door heel Nederland gereisd om sporters met een beperking op de gevoelige plaat te leggen. – Anco van den Berg

DIVERSE SPORTEN

De sportmiddag wordt geopend door Martijn Beek, wethouder Sport van gemeente Veenendaal, en andere prominente personen in de (para)sport. Bezoekers kunnen zelf sporten uitproberen of naar demonstraties komen kijken. Sporten en verenigingen die deze middag aanwezig zijn: showdown voor mensen met een visuele beperking, para-badminton via Badminton Duovereniging Veenendaal, G-Korfbal via SKF, G-team van VRC, frame-voetbal via De Merino’s, G-Hockey, jazzballet via Argos en een presentatie door Veenendaler Jelle Threels van het Nederlands Dovenelftal (voetbal, WK deelnemer).

Meer info over de foto-expositie en de sportmiddag: www.bibliotheekveenendaal.nl/expo-sporten-beperking

Op de sportmiddag kun je zelf ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. – Anco van den Berg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *