Andere camera-aansluiting.

Ik heb te lang niets van me laten horen. Ik weet het. Dat had te maken met veel dingen, waaronder het leren omgaan met mijn nieuwe rolstoel. En wat een feest is dat. Ik ben minder moe en ook mijn bewegingsvrijheid is veel groter. Daardoor ben ik inmiddels genoeg opgeknapt om mijn nieuwste uitvinding met jullie te delen.

Mijn nieuwe rolstoel vraagt om een andere aansluiting voor de camera dan die ik in mijn eerste blog heb beschreven. Dat komt doordat het aanhechtingspunt op mijn nieuwe rolstoel niet meer in de midden, maar aan de zijkant zit.

Wel heb ik de bekende U-beugel met een schroefdraad van M8 gebruikt om het statief van de camera op de linker bovenkant van mijn beensteun te kunnen bevestigen.

De boodschappenlijst voor het materiaal dat ik heb gebruikt:

* 1 U-beugel met binnenmaat 30 mm.
* 2 Vleugelmoeren M8.
* 2 Veerringen die geschikt zijn voor een M8 bout.
* 1 Metalen plaatje 60mm lang x 20mm breed x 5mm dik.
* 1 monopod met balhoofd.

Als eerste heb ik op 15mm afstand van een zijkant een gat van 9mm in het metalen plaatje geboord. Hetzelfde deed ik aan de andere kant van het plaatje maar dan op 7mm van de zijkant.
Aan de kant van het gat dat op 15mm van de zijkant zit, heb ik met een slijptol een sleuf met de breedte van 9mm naar dat gat geslepen.
Van de bout van de U-beugel die door het gat van 7mm gaat, heb ik een stukje afgezaagd omdat ik monopod anders te veel moet draaien om hem vast te zetten. Nu wordt het tijd om de U-beugel om de beensteun met de veerringen en de vleugelmoeren vast te zetten.

Die veerringen zorgen ervoor dat het statief niet los kan trillen en op zijn plaats blijft.
En nu komt het lastige: Als de U-beugel vastzit, kun je de monopod er nog niet opzetten omdat een van de vleugelmoeren in de weg zit.
Die draai je van de kortste bout af, waarna je de monopod erop kunt draaien.

Et voilá, fotograferen maar.

Ik wens jullie een mooie zomer. Zonder het te beloven, hoop ik weer snel nieuwe ideeën met jullie te kunnen delen.

Met hartelijke groet, Anco

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *