Druppel fotografie.

Omdat ik niet heel ruim woon heb ik een deel van mijn huiskamer ingericht als fotostudio. Dan kan ik ook met fotografie bezig zijn als het het regent of als het even wat minder met me gaat.
Nog niet zo lang geleden heb ik iemand op de fotoclub verteld dat ik met druppelfotografie bezig ben. Dat leek hem ook leuk en nu verdiepen we ons er samen in.

Allereerst heb ik een druppelslang aan de kraan in de keuken gemonteerd en naar mijn studio geleid en opgehangen.
Daarna heb ik de lat hoger gelegd door een druppel-set te kopen. Maar we kregen niet het resultaat dat we wilden. Dus ben ik op internet gaan zoeken. Daar kwam ik zoveel interessante sites tegen dat ik de rem op mezelf moet zetten om niet alleen alles te laten vallen en door te gaan tot iets lukt.

De dikte van de vloeistof waar we de druppel in laten vallen is heel belangrijk.
Daarnaast is ook de snelheid waarmee de druppel in de vloeistof valt bepalend.
In die milliseconden kan er van alles veranderen. We zijn nu al weken op zoek naar het beeld dat we willen hebben.

Het is fijn dat ik alles gewoon in mijn kamer kan laten staan zodat we niet steeds opnieuw een opstelling hoeven te maken. Maar het fijnste is nog dat ik vanuit mijn rolstoel veel zelf kan doen.

Ik ga door met experimenteren tot ik de juiste instellingen heb voor de perfecte druppel. Natuurlijk houd ik jullie hiervan op de hoogte. Zeker als het me gelukt is. Je kunt ook op de hoogte blijven door de link op de site aan te klikken.

Veel plezier met fotograferen en tot het volgende blog,
Anco van den Berg.

2 gedachten over “Druppel fotografie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *