Fotograferen met lange sluitertijd.

Ik ben lid van de fotoclub Camera Obscura in Veenendaal. Dit jaar staat een weekend naar Texel op de agenda waar we vooral vroeg in de morgen en laat in de avond opnames gaan maken.
Avondfotografie vraagt om een langer sluitertijd en daar heb je een statief voor nodig. Ik zeker, want hoewel ik inmiddels een statief op mijn rolstoel heb gemonteerd, is foto’s maken met een sluitertijd van langer dan 20 seconden bijna onmogelijk omdat de rolstoel door mij beweegt.

Foto Harald Kouseband

Omdat het moeilijk is om de camera op een driepoot-statief naast de rolstoel te bedienen, ben ik naar Artifoto in Veenendaal gegaan. Dankzij goed advies heb ik nu driepoot-statief van Velbon VS443, waarbij de midden-kolom horizontaal kan plaatsen waardoor de instellingen van de camera makkelijker te bedienen zijn.

Foto Harald Kouseband

Ik heb het statief vrijwel meteen met mijn foto-maatje Harald Kouseband uitgeprobeerd. Ondanks de lange sluitertijd ben ik met mooie scherpe foto’s thuisgekomen.
Nu hoop ik helemaal dat het weekend op Texel door kan gaan.

Ik wil deze blog gebruiken om een paar mensen te bedanken:

Caroline Nelissen. Ze is een trouwe vriendin en schrijfster die mijn teksten corrigeert:
https://carolinenelissen.nl/

Harald Kouseband Omdat hij mijn me vaak meeneemt om mooi plaatjes te schieten.

Het personeel van Artifoto om hun advies.
https://artifoto.nl/

En alle mensen die ik hier niet noem maar er wel voor mij zijn.

Heel hartelijk dank !

Tot het volgende blog,
Anco.

4 gedachten over “Fotograferen met lange sluitertijd.”

  1. Mooie foto van t bruggetje in de Groene grens! En gewaagd zo met dat statief erop.. heb je wel een borging waarmee t geheel aan je stoel zit? Dat t niet per ongeluk eraf kan kieperen? Zou toch zonde zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *